Felhasználási feltételek - Hotel Fenyő

Felhasználási feltételek - Hotel Fenyő

HUN
: +40 741 234 736 │ RO-530132 M-Ciuc │ N. Bălcescu street Nr. 11
 
 
Felhasználási feltételek
 1. Általános rendelkezések

1.1 A FENYŐ HOTEL - amelyet a csíkszeredai  SC FENYŐ SRL működtet, székhelye: Csíkszereda, Nicolae Bălcescu utca 11. szám,  J/19/6/2001 cégjegyzékszámmal , 13638885 adózási számmal, e-mail marketing@hunguest-fenyo.ro, telefonszám 0266311493 / 0741234737 - a továbbiakban: szállodai szolgáltató, megköti a szállodai szolgáltatási szerződést a szálloda vendégeivel.

 

 1. Szerződő felek

 

2.1. A Szállodai Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások kedvezményezettjei az Ügyfelek. Az Ügyfél a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést közvetlenül a Szolgáltatónál adhatja le. A feltételek elfogadásával az Ügyfél szerződő féllé válik. A feltételek teljesülése esetén a Szolgáltató és a Megrendelő szerződő felekké válnak (a továbbiakban: Felek).

 

 1. A szolgáltatások igénybevételének feltételei

 

3.1. Az Ügyfél szóbeli vagy írásbeli kérésére a Szolgáltató minden esetben írásbeli ajánlatot küld. Amennyiben az ajánlat elküldésétől számított 72 órán belül nem érkezik az Ügyfél részéről határozott megrendelés, a Szolgáltató ajánlattartási kötelezettsége ezen időszak végén megszűnik.

 

3.2. A Szerződés kizárólag az Ügyfél által tett foglalásnak a Szolgáltató által megküldött írásbeli visszaigazolásával jön létre, ezért az írásban megkötött szerződésnek minősül.

 

3.3. A foglalás, a megállapodás, a módosítás vagy annak szóbeli megerősítése a Szolgáltató által szintén szerződéses értékű.

 

3.4. A szálláshely-szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés határozott időre szól.

 

3.5. Amennyiben az ügyfél a meghatározott időtartam lejárta előtt végleg elhagyja a szobát, a Szolgáltatót a szerződés szerinti szolgáltatás teljes ellenértéke illeti meg. Ebben az esetben a Szolgáltatónak lehetősége van arra, hogy az időszak lejárta előtt kiürített szobát más ügyfelek részére is használatba adja.

 

3.6. A szálláshely-szolgáltatás vállalt időtartamának az Ügyfél által kezdeményezett meghosszabbítása csak a Szolgáltató előzetes hozzájárulásával lehetséges. Ebben az esetben a Szolgáltató követelheti az eredetileg vállalt időtartamon belül nyújtott szolgáltatás ellenértékének megfizetését.

 

3.7. A szálláshely-szolgáltatás igénybevétele érdekében az Ügyfelek a szoba elfoglalása előtt kötelesek a jogszabályi előírásoknak megfelelően személyazonosságukat bemutatni. A bejelentkezés hiányában a Szolgáltató szolgáltatásai nem vehetők igénybe.

 

 1. A szállodába való be- és kijelentkezés / bejelentkezés, kijelentkezés időpontja

 

4.1. Az ügyfél igénybe veszi a szállító szolgáltatásait, azaz a bejelentkezésre meghatározott napon (a belépés napján) 14.00 órától jogosult a szállás biztosítására, a foglalás szerint.

 

4.2. Amennyiben az Ügyfél a lefoglalt szálláshelyre történő késői bejelentkezésről nem adott előzetes értesítést, illetve az Ügyfél a megbeszélt napon 18.00 óráig nem jelentkezik be, a Szolgáltató jogosult a szerződést meg nem jelenés (no-show) miatt felmondottnak nyilvánítani.

 

4.3. Amennyiben a foglalás előleg fizetésével történt, késői bejelentkezés esetén a szoba(k) legkésőbb a foglalás napján 24:00 óráig foglalhatóak.

 

4.4. A szálláshelyek a kijelentkezés napján 10:00 óráig kerülnek felszabadításra. A nagyközönség számára nyitva álló helyiségek továbbra is látogathatóak maradnak, a szolgáltatásokhoz és a tartózkodó vendégek számára fenntartott helyiségekben a hozzáférés korlátozott lesz.

 

4.5. A szálloda kihasználtságától függően a korai érkezés és a késői távozás felár ellenében lehetséges. Ezt a lehetőséget időben, legalább egy nappal az érkezés/elutazás előtt kell bejelenteni a szolgáltatónak.

 

 

 

 

 1. A foglalás meghosszabbítása

 

5.1. A Vendég számára lefoglalt szolgáltatásokhoz való hozzáférés meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulását kell kérni és beszerezni.

 

5.2. Amennyiben a Vendég a távozás napjaként megjelölt napon 10.30 óráig nem hagyja el a szálláshelyet, és a Szolgáltató nem adta előzetes hozzájárulását a tartózkodás meghosszabbításához, a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy egy napi tartózkodásra vonatkozó szobaárnak megfelelő kötbért számítson fel, a szolgáltatói jogállásának egyidejű megszűnése mellett a megbüntetett Vendéggel szemben.

 

 1. Árak

 

6.1. A szállító által kínált szolgáltatások aktuális listaárai a szálloda recepciójánál vannak kifüggesztve. Az egyéb kínált szolgáltatások ár listái a megfelelő részlegekben állnak rendelkezésre.

 

6.2. A Szolgáltató a feltüntetett árakat előzetes értesítés nélkül megváltoztathatja (pl. akciós csomagok vagy egyéb kedvezmények). Megerősített foglalások esetén a Szolgáltató nem változtathatja meg az árakat. A Szolgáltató aktuális árai a szálloda honlapján, a www.hotelfenyo.ro oldalon találhatók.

A Szolgáltató a feltüntetett legjobb árat garantálja. A garancia érvényesítésének alapfeltétele, hogy az Ügyfél érvényes, visszaigazolt foglalással rendelkezzen. Az alacsonyabb ár ugyanolyan feltételekkel érvényes, mint a szálloda visszaigazolt foglalása. Ezek a feltételek a következők:

- Ugyanarra a szállodára érvényes

- A foglalásban szereplő érkezés és távozás dátuma egybeesik.

- A személyek száma és életkora megegyezik

- A lefoglalt szobák típusa és száma megegyezik

- A megrendelt egyéb szolgáltatások mennyisége és tartalma nem különbözik.

 

 

Az ár garancia nem vonatkozik a következő ár típusokra:

- Nem nyilvános platformokon elérhető árak.

- Aukciós oldalakon elérhető árak

- A partnerektől kapott hűségpontok felhasználásakor

 

6.3. A szolgáltató árairól szóló információk a szálloda recepcióján elérhetőek, és bejelentkezés előtt megtekinthetők.

 

6.4. A szolgáltató az árajánlatban feltünteti az ajánlat időpontjában érvényes, a törvény által szabályozott általános forgalmi adó (ÁFA) mértékét. A feltüntetett árak a törvényben meghatározott mértékű ÁFA-t tartalmazzák.

 

 1. Ajánlatok, kedvezmények

 

7.1. Az aktuális ajánlatok és kedvezmények a szálloda honlapján kerülnek feltüntetésre. A feltüntetett kedvezmények mindig egyedi foglalásokra vonatkoznak.

 

7.2. A feltüntetett kedvezmények más kedvezményekkel nem kumulálhatók.

 

7.3. A Szolgáltató termékeinek különleges feltételekhez kötött foglalása, csoportos foglalás vagy rendezvények esetén a feltételeket az egyedi szerződésben kell rögzíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Gyermekkedvezmények

 

8.1. A szülőkkel egy szobában lakó gyermekek számára a következő kedvezmények érvényesek a szállás és az étkezés tekintetében:

- 0 - 4 éves korig - ingyenes

- 4 - 12 éves korig - az ágy árának 50%-a

- 12 éves kor felett - a pótágy ára a felnőtt árnak megfelelően kerül felszámításra

 

8.2. Pótágyak csak bizonyos szobatípusokban állnak rendelkezésre.

 

8.3. A pótágy igényét a foglaláskor előzetesen egyeztetni kell a Szolgáltatóval.

 

 1. Lemondási feltételek

 

9.1. Amennyiben a szálloda ajánlata másként nem rendelkezik, a lemondási és módosítási feltételek a következők:

- a visszaigazolt érkezési időpont előtt 24 órával történő lemondás esetén egy éjszaka szállásdíjának 100%-át kell kifizetni.

 

9.2. Ha az Ügyfél a szálláshely-szolgáltatás igénybevételének foglalását előleg befizetésével megerősítette, és az érkezés napján nem jelenik meg (és nem küld írásbeli lemondást), a Szolgáltató a szerződésben foglaltak szerint az előre befizetett teljes összeget kötbérként felhasználja. Ebben az esetben a szoba az érkezés napján 24:00 óráig marad a Szerződő Fél számára lefoglalva, ezt követően a Szolgáltató kötelezettsége megszűnik.

 

9.3. Amennyiben a Szerződő fél a szállásfoglalását nem biztosította előre fizetéssel és nem nyújtott bankkártyával vagy egyéb, a szerződésben foglalt módon garanciát, a Szolgáltató kötelezettsége a tervezett érkezés napján helyi idő szerint 18:00 óra után megszűnik.

 

 

 1. A szerződés teljesítésének megtagadása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése

 

10.1. A Szolgáltató jogosult a szálláshely-szolgáltatási szerződést azonnali hatállyal felmondani, ezáltal a szolgáltatás nyújtását megtagadni, ha:

- Az ügyfél a helyiséget vagy létesítményt nem rendeltetés szerűén, a belső használati szabályoknak megfelelően használja;

- Az Ügyfél nem hagyja el a szobát a távozás napjaként megjelölt napon 10.30 óráig, és a Szolgáltató előzetesen nem járult hozzá a tartózkodás meghosszabbításához.

- A Vendég kritikusan vagy akár elfogadhatatlanul viselkedik, udvariatlanul viselkedik a szálloda személyzetével, veszélyezteti a rendet és a biztonságot, alkohol vagy kábítószer hatása alatt áll, fenyegető, sértegető vagy egyéb elfogadhatatlan módon viselkedik;

- A vendég fertőző betegségben szenved;

- A szerződő fél nem teljesíti a szerződésben előírt előlegfizetési kötelezettségét a megadott időpontig;

 

10.2. Ha a felek közötti szerződés teljesítésére "vis maior" miatt nem kerül sor, a szerződés megszűnik.

 

 1. Fizetési feltételek, garanciák

 

11.1. A megrendelt szolgáltatások árát a megrendelt szolgáltatások teljesítési helyén készpénzzel (RON, EUR, HUF vagy USD), a Szolgáltató által elfogadott bankkártyával, banki átutalással, vagy a weboldalon keresztül, illetve a szálloda által elfogadott romániai üdülési jegyekkel (Sodexo, Up Romania, Edenred) lehet kifizetni.

 

11.2. Banki átutalás esetén - hacsak a Szolgáltatóval másként nem állapodtak meg - az Ügyfél köteles a megrendelt szolgáltatások ellenértékét az érkezés napját megelőzően a szálloda bankszámlájára utalni, az összegnek az érkezés napjáig a szálloda bankszámláján történő jóváírásával, vagy az átutalást végző bank (az Ügyfél bankja) által kiállított visszaigazolással az Ügyfél által megrendelt átutalásról.

 

11.3. Az egyéni szobafoglalásokat a bankkártyaadatok megadásával vagy előzetes befizetéssel lehet garantálni.

 

11.4. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával az Ügyfél tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Szolgáltató a megrendelt tarifaár, illetve az Ügyfél által a Szolgáltatótól megrendelt szolgáltatások összegéről elektronikus számlát állít ki, amelyet e-mailben küld, vagy a Létesítmény recepciójánál papír alapon ad át.

A számla kiállításakor a Szolgáltató az online foglalás során megadott adatokat, e-mailben vagy telefonon történő foglalás esetén pedig a foglaló által megadott adatokat használja fel.

A megadott adatok (név, cím, adóazonosító jel, ha szükséges) a számla "Vevő" rovatában kerülnek feltüntetésre. A foglalástól számított 1 napon belül a Vevő kérheti a megadott adatok módosítását, ezt követően a módosításra már nincs lehetőség.

A szolgáltató a foglaláskor megadott adatok alapján állítja ki a végszámlát.

Bár az Ügyfélnek lehetősége van a foglalás pénznemétől eltérő pénznemben fizetni, a számlát a foglalás eredeti pénznemében (és nem a fizetés pénznemében) állítják ki.

Foglalásonként csak egy számla állítható ki. A foglalások számlázás céljából nem oszthatók fel. Amennyiben a gyűjtőfoglaláshoz külön számlára van szükség, minden egyes számlázandó tételre külön foglalást kell kiállítani. A foglalások utólagos módosításai (például további szolgáltatások vásárlása) külön számlázásra kerülnek.

A kijelentkezést követően a Szolgáltató minden egyes foglalásról elektronikus számlát küld a foglaláskor megadott e-mail címre. Az elektronikus számlát a Szolgáltató címéről küldi a foglaláskor megadott e-mail címre.

Amennyiben a számlán hibát észlel, a probléma kijavítása érdekében az Ügyfél vagy a számla Vevő rovatában szereplő személy/cég e-mailben vagy az alábbi címre küldött levelezéssel kéri ezt:

SC FENYŐ SRL, 530132 Csíkszereda, Nicolae Bălcescu utca, 11 sz.

TELEFON: 0266311493, 0741234737, e-mail: marketing@hotelfenyo.ro.

A szállító mindent megtesz a bejelentett problémák tisztázására és - szükség esetén - a számla javítására az értesítéstől számított 15 napos javasolt határidőn belül.

A Szolgáltató által kiállított elektronikus számla a foglalásban megadott személynek/cégnek küldött e-mailhez csatolt PDF fájl.

 

 

 

 

 

 1. Szállásgarancia

 

12.1. Amennyiben a Szolgáltató tulajdonában lévő szálláshely saját hibájából (pl. teltház vagy ideiglenes üzemszünet stb. miatt) nem tudja a Szerződésben foglalt szolgáltatásokat nyújtani, a Szolgáltató köteles haladéktalanul a megrendelés szintjén szállást biztosítani a Megrendelő részére.

 

12.2. A Szolgáltató köteles a Szerződésben foglalt szolgáltatásokat a Szerződésben megállapított áron, a biztosított időszakra - vagy a szünetelés időtartamának végéig - egy másik, azonos vagy magasabb kategóriájú szálláshelyen biztosítani/felajánlani. A Szolgáltató viseli a szállás biztosításának esetleges többletköltségeit.

 

12.3. Ha a Szolgáltató ezen kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz, vagy ha a Megrendelő a felajánlott alternatív szállást elfogadta, a Szerződő fél utólag nem követelhet kártérítést.

 

 1. A Megrendelő jogai

 

13.1. A Szálláshely-szolgáltatási szerződés megkötésével a Megrendelő jogot szerez a kiutalt szálláshely helyiségek, valamint a Megrendelő részére biztosított mellékszolgáltatások rendszeres, külön feltételek nélküli, munkaidőben történő használatára és kiszolgálására.

 

13.2. A Megrendelő a szálláshelyen való tartózkodás során panasszal élhet a Szállító szolgáltatásaival kapcsolatban. A Szolgáltató vállalja, hogy a benyújtott (vagy átvételi elismervénnyel nyilvántartásba vett) panaszokat írásban, átvételi elismervénnyel kezeli. A Szolgáltató minden egyes panaszt egyedileg kezel. Az ügyfél a panaszt írásban közvetlenül a szálláshelyen vagy az alábbi címen és elérhetőségeken jelentheti be:

SC FENYŐ SRL, 530132 Csíkszereda, Nicolae Bălcescu utca, 11 sz.

TELEFON: 0266311493, 0741234737, e-mail: marketing@hotelfenyo.ro.

 

 

 

 

 

 1. Az ügyfél kötelezettségei

 

14.1. A megállapított díj megfizetése: a visszaigazolásban megadott határidőig vagy a szállásszerződés lejártakor.

 

14.2. A szálloda nyilvános helyiségeiben tilos ételt vagy italt fogyasztani. A szálloda Vendégeinek tilos ételt/italt elvinni a szálloda étkezőhelyiségeiből.

 

14.3. A Vendégek által hozott, a szokásos turisztikai készülékek kategóriájába tartozó elektromos készülékek üzembe helyezése előtt előzetesen a Szolgáltató hozzájárulását kell kérni.

 

14.4. A szálloda vendégeinek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a nyitott, fedetlen, térfigyelő kamerákkal megfigyelt parkoló kerítésén belül. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a parkolóban parkoló járművekben és az azokban hagyott tárgyakban keletkezett károkért (így különösen, de nem kizárólagosan: a jármű törése és bármely tárgy ellopása a járműből; a jármű ellopása; természeti jelenségek által okozott károk). A parkolóban az általános közlekedési szabályok érvényesek.

A szálloda nem vállal felelősséget a szobákban hagyott értéktárgyakért, és a recepciónál külön széfet biztosít.

 

14.5 A bútorok vagy tárgyak eltávolítása vagy áthelyezése a szobából vagy az épületből nem megengedett.

 

14.6. A dohánytermékek fogyasztása hatásainak megelőzéséről és ellenőrzéséről szóló 349/2002-es törvény értelmében a szálloda zárt területein (beleértve a vendégszobákat is) és a nyilvános helyiségekben tilos a dohányzás. Az e jogszabály betartására felhívó táblák a jogszabályban előírtaknak megfelelően elhelyezésre kerültek.  

A Szolgáltató munkatársainak jogukban áll követelni a jogszabályi korlátozások betartását és a jogellenes magatartás abbahagyását. Mind a vendégek, mind a szálloda területén tartózkodó minden más személy köteles betartani a törvényt és a Szállító munkatársai által kiadott figyelmeztetéseket.

Ha a szálloda üzemeltetőjét az illetékes hatóság megbírságolja a szálloda területén tartózkodó bármely személy jogellenes magatartása miatt, az üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a bírság összegét a jogellenes magatartást tanúsító személyre utalja át, azaz kötelezze őt az üzemeltetőre kiszabott bírság megfizetésére.

Amennyiben az Ügyfél a fenti törvényben meghatározott kötelezettségeit a kiutalt helyiségen belül megszegi, köteles 30 euró összegű büntetést fizetni a szálloda üzemeltetőjének, amelyet az üzemeltető a szobaszelvényre ír, és távozáskor fizet ki.

 

14.7. Tűz esetén haladéktalanul értesíteni kell a szálláshely fogadószolgálatát.

 

14.8. A szálláshely szobáin, létesítményein, berendezésein és közös használatú helyiségein osztozó vendégek egyetemlegesen felelnek a helytelen használat/rongálás következtében okozott károkért.

 

14.09. A 14 év alatti gyermekek állandó felügyeletéért a vendég felel.

 

14.10. A vendég köteles haladéktalanul értesíteni a szállodát az elszenvedett károkról, és a körülmények tisztázásához vagy jegyzőkönyv készítéséhez, illetve a törvény által felhatalmazott hatóságok értesítéséhez szükséges minden információt a szálloda rendelkezésére bocsátani.

 

14.11. Az Ügyfél kifejezetten tudomásul veszi, hogy a szálloda közös helyiségeiben (a ruhatárak, mosdók kivételével, de beleértve a parkolót és a közvetlenül a szállodához tartozó kültéri területeket is) biztonsági okokból zártláncú megfigyelő kamerarendszereket telepítettek, amelyek felvételeit a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően törlik.

 

 1. A szálloda területén háziállatok tartása nem megengedett.

 

 1. A szolgáltató jogai

 

16.1. Amennyiben a Megrendelő az igénybe vett vagy a szerződésben megrendelt, de érvényes lemondás nélkül igénybe nem vett szolgáltatások díjának megfizetésére vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, a Szolgáltató jogosult a foglaláshoz kapcsolódó garanciákat igénybe venni, és ezeket közvetlenül ezekből a forrásokból kell kiegyenlíteni.

 

16.2. A vendégek és a Szállító vagyona biztonságának garantálása érdekében a recepciós szolgálat biztosítja a komplexum állandó felügyeletét, és jogosult a felügyelt területre belépő és onnan távozó Vendégeket ellenőrizni személyazonosságuk igazolása érdekében.

 

16.3. Szükség esetén a recepciós szolgálat irányítja a forgalmat a komplexum területén.

 

 1. A Szolgáltató kötelezettségei

 

17.1. A szerződés alapján megrendelt szállás és egyéb szolgáltatások nyújtása a vonatkozó előírásoknak és szabványoknak megfelelően.

 

17.2. Megvizsgálja az ügyfél által írásban tett panaszt, és megteszi a szükséges intézkedéseket a probléma orvoslására, írásban rögzítve azokat.

 

 1. A tartózkodás során bekövetkező betegség, haláleset

 

18.1. Ha az ügyfél az üdülés időtartama alatt megbetegszik és önmaga nem képes cselekedni, a Szolgáltató sürgősségi orvosi segítséget nyújt és biztosít.

 

18.2. Betegség/halál esetén a segítségnyújtási szolgáltatásokat a Szolgáltató biztosítja, aki fenntartja a jogot, hogy ezen költségek megfizetését az Ügyféltől, halál esetén pedig az Ügyfél örököseitől vagy eltartottjaitól kérje. Ezek a költségek magukban foglalják - de nem kizárólagosan - az orvosi konzultáció, a speciális szállítás, a speciális segítségnyújtás költségeit, a létesítmény elhagyása előtt igénybe vett szolgáltatások ellenértékét, valamint a létesítményekben vagy berendezésekben az üdülés során okozott esetleges károkat, függetlenül attól, hogy azok az Ügyfél sérülésével kapcsolatosak-e vagy sem.

 

 1. Személyes adatok védelme (GDPR) a hírlevélre való feliratkozáskor

 

19.1. A szolgáltató weboldalán található hírlevélre való feliratkozáshoz szükséges a név és az e-mail cím megadása. A hírlevélre való feliratkozással a Felhasználó hozzájárul adatainak kezeléséhez. A szolgáltató az adatokat addig kezeli, amíg az érintett személy nem kéri azok törlését.

 

19.2. A leiratkozás lehetőségét az egyes hírlevelekben vagy a weboldalon található közvetlen link segítségével kínáljuk fel.

 

19.3. A felhasználó felelős a megadott személyes adatok hitelességéért.

 

19.4. A szolgáltató az adatokat különösen a jogosulatlan hozzáférés, módosítás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen védi.

 

19.5. A szolgáltató a szerverüzemeltetőkkel együtt gondoskodik az adatok biztonságáról.

 

19.6. A Felhasználó által megadott személyes adatokhoz kizárólag az adatkezelő alkalmazottai férhetnek hozzá. A személyes adatokat az adatkezelő a megjelölteken kívül más harmadik félnek nem továbbítja.

 

19.7. A Szolgáltató személyes adatokat harmadik félnek csak az érintett előzetes kifejezett hozzájárulásával ad ki.

 

19.8. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató köteles a személyes adatokat a megkereső hatóság részére törvényi felhatalmazás alapján kiadni, ha annak törvényi feltételei fennállnak. A Felhasználó a hatóság vagy a bíróság határozataival nem támadhatja meg bírósági úton a jogszabályoknak megfelelő adatszolgáltatást.

 

19.9. A szolgáltató az adatkezelési tájékoztató részleteit a helyszínen és a honlapján megjeleníti.

 

19.10. A személyes adatok védelmére vonatkozó általános szabályokat az Adatvédelmi szabályzat című dokumentum tartalmazza, amely megtalálható a Szolgáltató honlapján vagy a Szolgáltató telephelyén.

 

 

 

 

 

 

 1. A Szolgáltató kártérítési felelőssége

 

20.1. A Szolgáltató felel a vendégek tulajdonának elvesztése, megrongálódása vagy megsemmisülése következtében keletkezett károkért, feltéve, hogy a tulajdon átadása a Szolgáltató olyan alkalmazottjának történik, akit a Szolgáltató tulajdonának átvételére felhatalmazottnak tekint.

 

20.2. A Szolgáltató felelőssége nem terjed ki azokra az esetekre, amikor a kár a Szolgáltató alkalmazottai és a vendégek tevékenységi körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt következett be, vagy azt a vendég maga okozta.

 

20.3. A Szolgáltató a komplexum területén kijelölhet olyan helyeket, ahová a vendégek nem léphetnek be. A Szolgáltató nem felel az ilyen helyeken a vendégek által elszenvedett károkért vagy sérülésekért.

 

20.4. A Szolgáltató nem felel a tulajdonát képező létesítmények vagy berendezések nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért.

 

20.5. A Szolgáltató nem felel a károkért, ha a wellnesslétesítmények használatát a tartózkodás teljes időtartama alatt korlátozzák vagy megtiltják a sürgősségi vagy egészségügyi előírásoknak való megfeleléshez szükséges karbantartási munkálatok miatt.

 

 1. Adatvédelem

 

21.1. A Szolgáltató a Szerződés szerinti kötelezettsége teljesítése során köteles a személyes adatok védelméről szóló törvény rendelkezései szerint eljárni.

 

 

 1. Vis maior

 

22.1. Bármely ok vagy körülmény (pl. háború, tűzvész, árvíz, szélsőséges időjárási események, áramkimaradás, sztrájk), amely valamelyik fél ellenőrzési körén kívül esik (vis maior), bármelyik felet mentesíti a Szerződés szerinti kötelezettségeinek teljesítése alól a vis maior megszűnéséig.

 

 1. A teljesítés helye és az alkalmazandó jog, illetékes bíróság

 

23.1. A teljesítés helye a szálloda székhelye.

 

23.2. A szálláshely-szolgáltatási szerződésből eredő, vagy a Szolgáltatót érintő valamennyi jogvitát a Szolgáltató székhelye szerinti általános, anyagi és területi illetékességgel rendelkező bíróság rendezi.

 

23.3. A Szolgáltató és a Vendég közötti jogviszonyra a román jog rendelkezései az irányadók.

 

 1. Weboldal látogatói adatok

 

24.1. A Szolgáltató nem rögzíti a felhasználó IP-címét vagy egyéb személyes adatait, amikor a felhasználó a weboldalán böngészik. A weboldalon való keresés ingyenesen és névtelenül végezhető. A Szolgáltató az anonim online böngészést kizárólag statisztikai célokra, a virtuális környezetben való jelenlét optimalizálására, a rendszer biztonságának növelésére használja fel. A sütik által rögzített adatok semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak.

 

24.2. A Szolgáltató a Felhasználókkal kapcsolatos valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, és azokat kizárólag saját kutatásaihoz és statisztikáihoz használja fel.

 

24.3. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a már törölt, de a keresőmotorok segítségével archivált korábbi weboldalakért. Törlésükről a keresőmotor üzemeltetőjének kell gondoskodnia.

 

 1. Hírlevél

 

25.1. A Szolgáltató kizárólag a regisztrált előfizetőknek küld - akár havonta többször is - híreket, információkat, ajánlatokat tartalmazó online hírlevél és direkt marketing célú e-mail (a továbbiakban: Hírlevél) formájában tájékoztatást.

 

 1. Adatvédelmi nyilatkozat

 

26.1. A Szolgáltató tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére. A rendelkezésére bocsátott személyes adatokat minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedéseket tesz, és kialakítja a vonatkozó jogszabályoknak való megfeleléshez szükséges eljárási szabályokat.

A Szolgáltató üzleti tevékenysége során a felhasználói adatokat kizárólag szerződéskötés, számlázás és saját reklámcélokra használja fel az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően.

 

26.2. A személyes adatok védelmére vonatkozó általános szabályokat az Adatvédelmi szabályzat című dokumentum tartalmazza, amely megtalálható a Szolgáltató honlapján vagy a Szolgáltató telephelyén.

 

A szállásszolgáltatási szerződés megkötésével Ön kijelenti, hogy elolvasta és megértette a fenti feltételeket, és elfogadja azokat.

Ez a dokumentum időről-időre változhat, ezért a Szolgáltató szolgáltatásainak további igénybevétele előtt újra el kell olvasni.

SC FENYŐ SRL, 530132 Csíkszereda, Nicolae Bălcescu utca 11. szám, 

TELEFON: 0266311493, 0741234737, e-mail: marketing@hotelfenyo.ro

 

HOTEL FENYŐ
CONFERENCE & SPA
+40 741 234 736
Fax:
marketing@hotelfenyo.ro
RO-530132 M-Ciuc N. Bălcescu street Nr. 11